Zorgverzekering

Kiezen van uw nieuwe zorgverzekering 2019

Er gebeurt veel binnen de zorg, en met name binnen de fysiotherapie. De invloed van de zorgverzekeraars groeit elk jaar steeds verder. Fysiotherapeuten krijgen van de zorgverzekeraars een scala aan maatregelen zoals onrealistische administratie eisen die ten koste gaan van uw behandeltijd. Protocollair werken, lage tarieven (gemiddeld 30% onder de kostprijs), gemiddeld aantal behandelingen per patiënt (behandelindex) en plafondbeheersing maakt dat werken met een contract in Hengelo bijna niet meer te doen is. Steeds meer fysiotherapeuten kiezen er daarom voor om selectief contracten te tekenen. Op die manier denken wij goede kwalitatieve zorg te kunnen blijven verlenen. De inhoud van de zorgcontracten is per verzekeraar verschillend maar scheelt heel weinig.

De informatie op de websites van de zorgverzekeraars over de vergoedingen bij contractvrije zorg is erg summier en niet volledig te noemen. Tevens zijn de aangeboden vergelijking sites niet objectief genoeg. Daarom hebben wij hieronder eerlijke en objectieve informatie over de verschillende verzekeringen en polissen en vergoedingen voor u genoteerd:

De meeste verzekeringen zijn een natura verzekeraar. Zij hanteren drie soorten pakketten:

  1. Budget polis: Is niet anders dan een uitgeklede natura polis
  2. Natura polis: Beperkte keuzevrijheid. 100% bij gecontracteerde zorgverlener en 65-80% bij niet gecontracteerde zorgverlener.
  3. Restitutie polis:
  4. Keuze vrijheid. 100% vergoeding marktconform tarief (alleen basis verzekering)

Aanvullende verzekering

Deze is per zorgverzekeraar erg verschillend. Vergelijk op tijd en kies een passende polis. Maar belangrijk is dat een restitutie polis vaak alleen voor de basis verzekering geldt en niet voor de aanvullende polis. De vergoeding is dan ook vaak 70% van marktconform tarief en is dus gewoon hetzelfde als een natura polis. Er zijn duizenden polissen in Nederland. Daarom begrijpen wij uiteraard goed dat u door het bomen het bos niet meer kan zien om de juiste uit te kiezen.

Restitutieverzekeraars

Deze bestaan ook. Zij hanteren geen verschil in natura en restitutie. Maar zijn altijd restitutie in de basis en de aanvullende verzekeringen. De vergoeding van deze verzekeraars zijn 100% van het marktconforme tarief. Deze verzekeraars zijn voor u als klant het meest interessant.

Wie bieden in 2019 restitutie polissen aan:

Zorgverzekeraar Naam restitutiepolis
Avéro Achmea Zorg Plan Restitutie
CZ Zorgkeuzepolis
De Amersfoortse Basisverzekering
De Friesland Vrije Keus Polis
FBTO Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)
IZA Eigen keuze
IZZ Basisverzekering Restitutie / Zorgkeuzepolis
Menzis Basis Vrij
Nationale Nederlanden Zorgverzekering Restitutie
OHRA Zorgverzekering
ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering
PMA Basis Vrij
PNOzorg Basisverzekering
Pro Life Principe Polis Restitutie
Stad Holland Zorgpolis
UnitedConsumers (van VGZ) VGZ Eigen Keuze
Univé Zorg Vrij Polis
VGZ Eigen Keuze
ZEKUR Gewoon ZEKUR Zorg Vrij
Zilveren Kruis Basis Exclusief
Zorg en Zekerheid Zorg Vrij Poli
ZorgDirect Basispolis

Bron: Consumentenbond